Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rádiósok!

 

  Szeretnétek a Skype-ot egyszerűbben összekapcsolni a SAM Broadcasterrel?

surprise

Itt a megoldás egy aprócska ingyenes programmal!

smiley

(.NET keretrendszert igényel!)

 cheeky

 

A programmal egy kattintással beindíthatjuk a Virtual Audio Cable program 4 ablakját, amelyeket a program be is állít. Az indítása után már csak a Skype mikrofon beállítását kell Line 1-re állítíanunk, a hangkimenetét pedig Line 2-re. Ezután a SAM Broadcaster mikrofonját kell átállítanunk Line 3-ra és él is a kábelezés. Minden beállítás-változtatás, hanghiba (halk, akadozik, hebeg), illetve Skype kapcsolatváltozás után ajánlott egy meleg, vagy egy hideg újraindítása az ablakoknak. Ezt legegyszerűbben az értesítési területen megülő ikonra kattintva érhetjük el, jobbos illetve balos klikkel!

 

A Vacak indítása előtt telepítenünk kell a Virtual Audio Cable programot és be kell állítanunk így: #Virtual Audio Cable Control Panel

 

vacak-beallitas.jpg

 

A Vacak beállítása...

 

Elvileg a vacak önmagától beállít mindent, de előfordul, hogy az hogy nem jó, vagy nekünk nem megfelelően teszi azt, ezért tekintsük át a beállításait:

 

Piros (1): Ebben a keretben láthatjuk az Audio Repeater elérési útvonalát, a programnévvel együtt, ha nem találja a Vacak, akkor a Piros (2)-el haladjunk tovább...

 

Piros (2): A program helye gombra kattintva megadhatjuk az audiorepeater.exe fájl elérési útját.

 

Piros (3): A tálcáról elrejti a Vacakot jelölőnégyzet kiválasztása javasolt, hiszen így nem foglal helyet a tálcán és nem zavar a többi ablak kezelésénél sem. Nincs rá szükség működés közben, de ha elő akarjuk újra hozni az ablakát, akkor kattintsunk duplán az ikonjára az értesítési területen.

 

Piros (4): Külön ablakok jelölőnégyzet, ezt ne pipáljuk ki, erre csak akkor lehet szükségünk, ha nem akarjuk az összes Audio Repeater ablakot elindítani, de most ugye erről szó sincs, így ez maradjon pipa nélküli!

 

Piros (5): Ez egy fontos beállítás, ugyanis itt kell beállítanunk azt a mikrofont, aminek a jelét a Skype-ba és a SAM Broadcaster-be, magyarul ADÁSBA akarunk vinni. Válasszuk ki a legördülő listából a nekünk megfelelőt!

 

Piros (6): Ez a másik fontos beállítás, itt adjuk meg azt a hangszórót, fülest, ahol hallani szeretnénk a Skype beszélgetések hangját. (a saját hangunkat nem fogjuk visszahallani!)

 

Piros (7): Hideg újraindítás, ez az összes Audió Repeater ablakot bezárja, majd az összeset újraindítja, erre akkor lehet szükség, ha valami gond van a hangokkal, halkak, akadoznak, stb...

 

Piros (8): Bezárja az összes Audió Repeater ablakot, így leáll a virtuális kábelezés.

 

Piros (9): Meleg újraindítás, ez egyenként bezárja, majd újraindítja az Audió Repeater ablakokat, erre szintén akkor lehet szükség, ha valami gond van a hangokkal, halkak, akadoznak, stb... (A hideg és meleg újraindítások közt csak ablakbezárás és indítási sorrend-különbség van!)

Piros (10): Beindítja az összes Audio Repeater ablakot, így beindul a virtuális kábelezés.

 

Piros (11): Ha bejelöljük a jelölőnégyzetet, akkor a következő alkalommal amikor indítjuk a Vacakot, akkor a virtuális kábelezés is automatikusan elindul, így azzal külön nem kell már foglalkoznunk. Ajánlott a bejelölése!

 

A Vacak ablakába megfigyelhető a négy külön Audio Repeater ablak beállítási lehetősége, ezért csak az elsőnél mutatjuk a beállításokat, a többinél értelemszerűen ugyanaz, csak a másik-másik Audio Repeater ablakra vonatkozik!

 

Karikába (1) Ha a Piros (4) jelölőnégyzet be van jelölve akkor külön tudjuk indítani az Audio Repeater ablakokat.

 

Karikába (2) Ha a Piros (4) jelölőnégyzet be van jelölve akkor külön tudjuk leállítani az Audio Repeater ablakokat.

 

Karikába (3) Ha ez a gomb van kiválasztva akkor az Audio Repeater ablak nem lesz látható sehol sem. Erősen ajánlott!

 

Karikába (4) Ha ez a gomb van kiválasztva akkor az Audio Repeater ablak a tálcán kicsibe lesz látható. Nem ajánlott, nincs szükség hogy a tálcán legyenek!

 

Karikába (5) Ha ez a gomb van kiválasztva akkor az Audio Repeater ablak normál méretben lesz látható. Csak hibakeresés esetén ajánlott!

 

Karikába (6) Pufferek számát változtathatjuk, ha nem muszáj ne változtassuk meg, alapérték: 15-20 darab

 

Karikába (7) Itt az adott vonal késleltetését adhatjuk meg. Ha nagyra állítjuk sokat "csúszik" a hang, ha kicsire, akkor meg erőforrás igényes! alap: 200-500 ezredmásodperc

 

Karikába (8) Az adott vonal prioritását (elsőbbségét állíthatjuk be), minél magasabb annál több processzor idő jut neki, viszont másoknak meg lehet hogy kevesebb, ezért ajánlott a: normál

 

 

... és ha nincs Vacak?

 

Végül nézzük meg az alábbi képen, hogy Vacak nélkül hogy tudjuk beállítani a Skype és a SAM Broadcaster közötti kapcsolatot... Bár az elv nem túl bonyolult, de a beindítás, frissítés és a leállítás már korán sem olyan egyszerű...

 

Természetesen a Virtual Audio Cable Control Panel-t csak egyszer, telepítés után kell futtatnunk, ekkor létrehozunk 3 db virtuális hangkártyát, (ami kicsit memóriaigényes, de nem vészesen!) és Uninstall-ig meg is marad!

 

Ha van Vacakunk, csak az első ablakot figyeljük és aszerint állítsuk be. A négy Audio Repeater ablakot a Vacak létrehozza és be is állítja. Az utolsó két ablakban a Skype és a SAM Broadcaster beállítását figyelhetjük meg, azokat mindig be kell állítanunk adás kezdete előtt és visszaállítani az adás végén. 

 

sam-and-audio-cable-and-skype.jpg

 

Remélem segítettem a kedves érdeklődőknek, használjátok sok sikerrel a Vacakot!

 

yes

 

A Vacak legfrissebb verziójának letöltése (.rar .NET 4.0)ingyen

A Vacak legfrissebb verziójának letöltése (.rar .NET 2.0)ingyen

Virtual Audio Cable

SAM Broadcaster

Skype

by Bandinátor

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.